De route vol geheimen.

Welkom bij de elfendeurtjes/sprookjesdeurtje route door Alkmaar

In het centrum van Alkmaar zijn 23 bijzondere deurtjes te bezichtigen in mooie etalages. Er zijn twee deurtjes die nèt buiten het centrum te zien zijn: Het deurtje bij de ingang van het ziekenhuis en het deurtje op de Kennemerstraatweg. In totaal zijn er 25 deurtjes (januari 2021)

Hoe werkt de route

Hieronder zie je de plattegrond van Alkmaar met daarop rode torentjes. Bij ieder torentje staat of hangt een deurtje in de etalage, alleen bij het ziekenhuis vind je een deurtje buiten. Je kunt inzoomen op een torentje en dan kom je vanzelf bij de straatnaam en de desbetreffende plek. Ook als je erop klikt, komt het adres tevoorschijn.
Het is de bedoeling dat de kleine kijkertjes zelf de deurtjes vinden in de etalages. De deelnemers hebben ook allemaal een speciale 'Elfendeurtjes 2021' sticker op het raam geplakt.

Om terug te keren naar de plattegrond, klik je weer op de pijl.
Natuurlijk kun je ook een papieren versie uitprinten.

Printbare PDF van de deurtjesroute (januari 2021)

De route mag je uiteraard zelf bepalen. Misschien loop je een keertje een korte route, of loop je alle routes achter elkaar om ze allemaal te gaan zoeken.
De deurtjes blijven het hele jaar staan.

Voorbeelden van enkele korte routes

Let op: bij Fnidsen 72 staat het deurtje vlakbij het water!

Startpunt ziekenhuis:

Wilhelminalaan (1) — Kennemerstraatweg (1) — Ritsevoort (1) — Vrouwenstraat (1) — Ritsevoort — Laat (2) — Schoutenstraat (3) — Van den Boschstraat — Gedempte Nieuwesloot (1) — Dubbelebuurt — Canadaplein (1)
(11 deurtjes te zien)

Startpunt Waagplein, rondje d'Oude Stad:

Fnidsen (2) — Hekelstraat (2) — Verdronkenoord (1) — Kapelsteeg (1) — Laat (1) — Huigbrouwerstraat (2) — Kraanbuurt/Langestraat (1) — Mient (1)
(11 deurtjes te zien)

Startpunt Schelphoekgarage:

Laat (3) — Kapelsteeg (1) — Verdronkenoord — Huigbrouwerstraat (2) — Laat (3) — Schoutenstraat (3) — Langestraat/Kraanbuurt (1) — Mient (1) — Fnidsen (2) — Hekelstraat (2) — Verdronkenoord (1)
(19 deurtjes te zien)